11.09.2023 72

1943 yılında köy odasında köy eğitmeni tarafından  eğitim ve öğretime açılan okulun ilk binası 1966 yılında üç derslik olarak inşaa edilmiştir.Öğrenci sayısının sürekli artması sebebiyle 1991 yılında ek 2 derslik, 1993 yılında da ek üç derslik yapılmıştır.İlköğretimin sekiz yıla çıkması nedeniyle öğrenci sayısındaki artış hızlanmış yeni bir okul ihtiyacı doğmuştur.1999 yılında üç kat ruhsatlı 6 derslikli bir okul yapılarak eğitim öğretime açılmıştır. Aşağı ve yukarı mahallelerde ayrı ayrı bulunan bu okullar  2007 yılına kadar bir müdürlük  ile yönetilerek eğitim öğretim çalışmalarını sürdürmüştür.2007  yılında ek 8 derslik yapılmıştır.Ek dersliklerin yapılmasından sonra, Karaağaç İlköğretim okulu  ikiye ayrılmıştır.Köy merkezindeki  okula,   Karaağaç Merkez İlköğretim Okulu ve yukarıda bulunan okula ise  Şehit Ahmet Kaplan İlköğretim Okulu adı verilmiştir. 2012´de okulların dönüşümü sonrası okulumuz Şehit Ahmet Kaplan İlkokulu adı verilmiştir. 2014/2015 eğitim öğretim yılının 2. döneminden itibaren, şu anda bulunduğumuz yeni okul binamızda  eğitim öğretime devam etmektedir.